Atelier Sandra Steen

Sandra Steen (1972) is kunstenaar en danser.

Dans en beeldende kunst liggen voor mij heel dicht bij elkaar. Door de jaren heen is deze wisselwerking heel duidelijk geworden. Dansimprovisatie heeft me geleerd in mijn beeldend werk open te staan voor nieuwe impulsen en toevallige gebeurtenissen. Mijn beeldend werk heeft de mogelijkheden in mijn dans verrijkt, door kunst en dans te combineren.

Mijn motto is 'Zie de schoonheid in het alledaagse'. Net zoals een simpel voorwerp een bron van mooie idee├źn kan zijn om een object mee te maken, kan in de dans een heel eenvoudige beweging prachtig zijn.

In het kunstenaarscollectief De Oude Ambachtsschool in Zwolle komen mijn  beeldende kunst en dans bij elkaar. Hier beschik ik voor mijn beeldend werk over een atelier en in het DansLab organiseer ik dansactiviteiten.'Kijk voor een indruk van De Oude Ambachtsschool op: www.doas.nl

Voor de dansactiviteiten van Sandra en DansLab gaat u naar: www.danslab-zwolle.nl

Mijn inspiratie vind ik dichtbij huis: het bos waar ik woon levert enorm veel vormen, kleuren, licht, structuren, texturen en materialen om mijn werk op te baseren.

Het gekozen thema krijgt middels 'gestuurd toeval' vorm. Vanuit het materiaal start de improvisatie in mijn beeldend werk. Ik volg dat wat zich aandient tijdens het maakproces en stuur het bij om zo de balans te vinden tussen de vrijheid van het toeval en het bereiken van het gewenste beeld.

Dit spel en de verbeelding leiden tot abstracte werken. Ik vind het belangrijk dat de objecten en schilderingen uitnodigen om er naar te blijven kijken en er steeds iets nieuws in te ontdekken. Een gelijkenis, verschillende lagen, betekenissen en details.

Deel deze pagina